افراد زیادی هستند که روزانه حداقل یک فنجان چای بالکا مینوشند و میتوان گفت که به خوردن آن عادت کردهاند. حتی افرادی هستند که میگویند چای را باید داغ نوشید تا از دهان نیفتد و اگر خنک شود دیگر قابل نوشیدن نیست. اگر چای داغ مینوشید باید بدانید که این نوشیدنی گرم میتواند خطرات و مضرراتی برای سلامتی بدن داشته باشد که ممکن است جبران ناپذیر باشند. با ما همراه باشید تا دلایل اینکه چرا نباید چای را بیش از اندازه و با دمای بالا بنوشیم را بررسی کنیم.
آیا نوشیدن چای داغ سرطان زا است؟
طبق تحقیقات اخیر، نوشیدن چای با دمای بالا میتواند منجر به سرطان مری شود، بله! درست خواندید نوشیدن چای با دمای بسیار بالا میتواند یکی از دلایل ایجاد سرطان باشد. به خصوص، اگر رژیم غذایی پر چربی داشته و به سیگار کشیدن زنجیرهای نیز عادت داشته باشید.
مشخص شده است افرادی که این عادات را دارند بیشتر مستعد ابتلا به انواع سرطان بوده و در معرض خطر بالای سرطان مری هستند،. بیماری که نوشیدن چای داغ میتواند عامل آن باشد، پس مراقب باشید.
عمدتاً کشورهای آسیایی بیشتر به نوشیدن چای علاقه دارند و معمولا چای را با دمای بالا مینوشند. بر اساس تحقیقی که در چین انجام گرفت و در مجله Annals of Internal Medicine منتشر شد، مشاهده شد چین بیشترین تعداد مبتلایان به سرطان مری را دارد.
طبق مطالعه دیگری که توسط انجمن سرطان آمریکا (ACS) در ایالات متحده انجام شد، نوشیدن چای همراه با مصرف بیش از حد نوشیدنیهای الکلدار و تنباکو میتواند خطر ابتلا به سرطان مری را افزایش دهد.
با کمال تعجب، برای بسیاری از علاقهمندان به نوشیدن چای داغ، باور این که چگونه یک نوشیدنی داغ میتواند پوشش مری را خراب کند، بسیار دشوار است. مطالعات نشان میدهد که نوشیدن مایعات بسیار داغ در مدت زمان طولانی میتواند منجر به آسیبهای جبران ناپذیر به دیواره مری شود. اگرچه چندین دلیل دیگر نیز برای بروز سرطان مری وجود دارد، اما چای داغ نیز میتواند شرایط را برای بروز سرطان فراهم کند. به این دلیل ما به شما پیشنهاد میکنیم از نوشیدن چای با دمای بالا خودداری کنید تا از عوارض شاید مرگبار نوشیدن چای داغ به دور باشید.
مهم ترین مضرات زیادهنوشی چای بر بدن
به طور کل مصرف بیش اندازه هرچیز، از جمله چای، مضراتی را به همراه خواهد داشت. پس با ما همراه باشید تا ۶ مورد از عوارض زیادهنوشی چای را بررسی کنیم.
- کاهش میزان جذب آهن بدن:
چای دستهای از ترکیبات به نام تانن را دارد. تاننها این قابلیت را دارند که به آهن موجود در غذاها متصل شوند و از دسترسی دستگاه گوارش بدن به آهن موجود جلوگیری کنند. اگر دچار کمبود آهن هستید حتما در نوشیدن چای و زمان مصرف آن دقت کنید.
- افزایش اضطراب، استرس و بیقراری:
برگهای چای حاوی کافئین هستند. مصرف بیش از حد کافئین در هر خوراکی و نوشیدنی باعث افزایش سطح اضطراب و استرس خواهد شد.
- کم خوابی:
همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم با توجه به وجود کافئین در چای، مصرف بیش از اندازه این ماده میتواند چرخه خواب را برهم زند. باید حتما زمان درستی را برای مصرف این نوشیدنی در نظر بگیرید و آن را قبل از خواب مصرف نکنید.
- سوزش سر دل:
کافئین موجود در چای احتمال ایجاد سوزش سر دل یا بروز علائم رفلاکس را افزایش میدهد. به خصوص اگر این نوشیدنی را داغ میل کنید.
- درد معده:
تانن موجود در برگ چای باعث میشود این نوشیدنی طعمی تلخ داشته باشد. از آنجایی که تاننها میتوانند باعث تحریک بافتهای گوارشی شوند، میتوانند علائمی مانند تهوع و درد معده ایجاد کنند.
سخن آخر
به طور خاص، کشورهایی از جمله چین، ایران و ترکیه را میتوان مثال زد که در آنها انواع چای و نوشیدنی به طور سنتی در دمای بالا – بالای ۶۵ یا ۷۰ درجه سانتیگراد (۱۵۰ یا ۱۶۰ درجه فارنهایت) میل میشوند. این در حالی است که در ایالات متحده و اروپا، نوشیدنیهای گرم معمولا در دمای پایینتر سرو میشوند.
مطالعات نشان میدهد که نوشیدن چای و مایعات بسیار داغ در مدت زمان طولانی میتواند منجر به ایجاد سرطان مری شود، زیرا گرما به بافت دیوارههای مری آسیب میزند. اگر در میزان مصرف چای تعادل رعایت شود و پیش از مصرف، دمای آن متعادل شود، آنگاه از عوارض خطرناک آن به دور خواهید ماند.